12 de novembre del 2018

Florència. El Palazzo Vecchio

El Palau Vell, dit així probablement per diferenciar-lo del Palau Pitti, que era el nou palau dels Mèdici, es l'antic Palazzo della Signoria, on residia l'antiga institució de govern de la ciutat-república de Florència, Va ser projectat per Arnolfo di Cambio el 1299 i a la seva mort les obres van continuar sota la direcció d'altres artistes fins al seu acabament el 1314. La torre, de 94 metres d'alçada, és anterior a la construcció del Palau i feia part de la casa de la família Foraboschi que ocupava el solar, però va ser respectada i afegida a la nova construcció.

Palazzo Vecchio vist des de la Piazza della Signoria

El cortile o pati interior

Restes del Teatre romà de Florentia que es troben en el subsòl del Palazzo Vecchio

El Saló principal, anomenat "dels cinc-cents", és avui una sala d'actes 
del Palau on tenen lloc actes solemnes i celebracions.

El Saló dels Cinc-Cents o del Consiglio Maggiore és de gran dimensions (54x23 metres) amb les parets recobertes de pintures al fresc que representen diverses escenes de batalles importants per Florència en la seva pugna per la supremacia contra les ciutats de Pisa i Siena. 



No se sap si les pintures fetes per aquest saló per Leonardo da Vinci i per 
Miquel Àngel Buonarrotti, i que es tenen per desaparegudes, podrien estar darrere d'aquests frescos. Com a curiositat, es creu que un dibuix fet per Rubens, i que 
actualment es troba al Museu del Louvre de París, podria ser una còpia de la 
Batalla d'Anghiari, pintada per Leonardo per aquest saló.

Possible còpia de "La Battaglia d'Anghiari" de Leonardo da Vinci, feta per Rubens.


El sostre del Saló té un enteixinat de 39 casetons amb pintures de Giorgio Vasari que representen importants episodis de la vida de Cosme I, o Cosimo Pater Patriae, fundador de la dinastia Mèdici.

Una de les estàtues que decoren les parets del Saló, coneguda amb el nom d' "El geni de la Victòria" és original de Miquel Àngel, i estava inicialment destinada a la tomba del Papa Juli II.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Viatge a Flandes XII. Anvers

Arribo davant la catedral de la Mare de Déu, seu de la diòcesi d'Anvers, fundada el 1356. Fins ara és la única església que m'he tro...