Tot i que la ciutat no és a la costa, té el port de Zeebrugge, el segon més important de Bèlgica després del d'Anvers, i un dels més importants d'Europa per movimient de passatgers i mercaderies de tota mena.
He baixat ben d'hora per prendre l'esmorzar, fort i ben variat, perquè mai no se sap què i quan dinaràs. Ràpid cap a l'estació de Brusel·les Central. El meu tren ve de Gant i surt a les 8:45 cap a Blankenberge però s'atura a Bruges on arriba sobre les 9:45.
La catedral del Crist Salvador i de Sant Donat és la seu de la diòcesi de Bruges. És un edifici romànico-gòtic que data del segle XII, posteriorment ampliat entre els segles XV i XVI, però només pel que fa al transepte, el cor i el deambulatori, que en conjunt representen més de la meitat de la superfície de la catedral. Cal dir que aquest temple no era la seu originària de la diòcesi, sinó que va ser habilitada per aquesta funció després de que la catedral de Sant Donat va ser abandonada i enderrocada com a conseqüència dels canvis revolucionaris del segle XIX.
La Plaça del Mercat (Grote Markt) se situa al cor del centre històric de la ciutat i des del segle X ha estat el punt neuràlgic de les transaccions comercials i del batec de Bruges.
A la plaça destaca l'edifici de l'Ajuntament construït el segle XIII, amb la seva torre de 80 metres, símbol de la llibertat, la riquesa i el poder de la burgesia urbana.
El temps no acompanya gaire. Està núvol i, per moments, espurneja així que decideixo visitar el Museu Groeninge per estar a recer una bona estona. Penjo les fotos d'algunes de les pintures que m'han sembat més interessants, especialment les de l'escola flamenca.
Tríptic del Baptisme de Crist. Gerard David.
Díptic del judici de Cambises. Gerard David
Margareta Van Eyck. Jan Van Eyck
Mare de Déu del canonge Van Paele. Jan Van Eyck
Hans Memling. Tríptic de Moreel
Tríptic de les lamentacions amb Sant Domènec i Sant Francesc. Van der Pitte.
Mort i misèria. Jan Provoost
Jan Provoost. La Crucifixió
La llegenda de Sant Jordi. Lancelot Blondeell
Tríptic de Job. Hyeronimus Bosch
L'Ajuntament de Bruges és un dels més antics de Flandes i es troba en el Burg, una plaça en la que, a més es troben altres antics edificis institucionals de la ciutat i l'església de la Puríssima Sang. L'Ajuntament és un edifici gòtic del segle XIV amb la part interior molt reformada, i rehabilitada després de l'incendi del 1887.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada